top of page

Atlikėjai RPTLE ir Kordas pristato naują dainą „Judu“: dabar labiau nei bet kada žmonijai reikia šok



Po trumpos pertraukos kūrybinėje aikštelėje susitiko naujosios kartos atlikėjai RPTLE ir Kordas. Šįkart jie pristato „afrobeat“ stiliaus įkvėptą bei laisvę šokiams skelbiančią premjerą „Judu“.


Prieš kelerius metus kartu įrašinėję dainas, o vėliau pasukę skirtingais keliais, šiandien abu atlikėjai eksperimentuoja su įvairiais muzikos stiliais. O nauja daina yra tikrų tikriausias manifestas šokiams.


„Labai tikiuosi, kad žmonės galės šokti pagal šią dainą, nes dabar labiau nei bet kada žmonijai reikia šokių. Su Kordu dirbame jau labai seniai ir per tiek metų esame padarę visokios muzikos, bet visada ji turėjo tą pačią energiją. Tad šis kūrinys yra su ta pačia energija, tik mes jau techniškai esame gerokai patobulėję“, – pasakoja dainos bendraautorius RPTLE.

Pasak jo, ši daina yra apie uždraustus jausmus kitam žmogui, kai dėl susiklosčiusių gyvenimiškų situacijų abi pusės negali būti kartu. Nepaisant to, RPTLE dainos tekste žaidžia flirtas, kuris natūraliai įsiplieskia susitikus abiems veikėjams. Jis džiaugiasi, kad prie šios dainos įrašinėjimo sutiko prisijungti ir jo labai geras draugas – atlikėjas Kordas.

„Su Kordu mes ir pradėjome muzikos kūrybą, bet vėliau nusprendėme padirbėti atskirai ir taip išvystyti savo asmeninius braižus. Dar praėjus kažkiek laiko mus tiesiog skyrė tūkstančiai kilometrų, o tai buvo didelis iššūkis kolaboracijai. Man labai patinka dirbti su kitais žmonėmis, nes dažniausiai mūsų „garsai” skiriasi ir taip atsiranda galimybė sukurti kažką nuostabaus“, – mintimis dalijasi RPTLE.

Kordas taip pat pritaria, kad bendra kūryba leidžia sukurti įvairiapusiškesnę muziką. O jam pačiam darbas su RPTLE yra visiška komforto zona. Anot jo, kūryboje tarpusavio supratimas reiškia labai daug. Būtent tai ir lėmė, kad nuo 2013-ųjų jie įrašė beveik trisdešimt bendrų kūrinių.


„Bėgant laikui skyrėsi keliai iš gyvenimiškos pusės, bet, kaip matote, esant puikiai progai, susitinkame – šįkart toji proga buvo „Judu“. Man pačiam kūryba priklauso nuo nuotaikos, nes tai, visgi, kūryba. Kartais norisi užsidaryti nuo pasaulio nesąmonių ir išsipasakoti pačiam vienam ant popieriaus lapo, o kartais, kilus idėjai, džiūgauji ir nekantrauji paskambinti ar parašyti savo pažįstamiems muzikantams su kvietimu padirbėti į studiją”, – atvirauja Kordas. Taip atgiminė ir šis trumpam nutrūkęs bendradarbiavimas su RPTLE.

RPTLE atskleidžia, kad daina „Judu“ atsirado labai greitai – vos per tris valandas. Tačiau užtruko visi papildymai, perrašinėjimai bei taisymai, o pačiame kūrybiniame procese teko padirbėti ir su kitais prodiuseriais, ko nebuvo daręs gan seniai. Jis prisipažįsta, kad kuriant šią dainą jį labiausiai įkvėpė „afrobeat“ skambesys.


Šiuo metu daugiausiai perklausų „YouTube“ kanale jau yra surinkę tokie RPTLE kūriniai kaip „Kas čia bus?“, „Pablo“, „Nemačiau“. Tuo tarpu Kordas vos prieš kelis mėnesius savo klausytojus nustebino daina „I‘m GOD“ ir jai filmuotu vaizdo klipu užsienyje.

7 peržiūros
bottom of page