top of page

Naują dainą pristatęs RPTLE: nuo kūrybos tarp keturių sienų iki šimtatūkstantinių peržiūrų internete

Atnaujinta: 2021-03-27


Dar neseniai savo muziką tarp keturių kambario sienų slėpęs lietuvių atlikėjas RPTLE šiandien sparčiai skinasi kelią muzikos arenoje. Per vieną mėnesį jis spėjo įrašyti bendrą kūrinį su hiphopo duetu „8 Kambarys” jų antram albumui „Panacėja”, sublizgėti Agnės Jagalavičiūtės šou „Lažinamės, tu turi ką apsirengti“, atlikti pasirodymą Londono lietuviams ir net išleisti savo naują dainą.


Šįkart naujos kartos atlikėjas pristato kūrinį „Nemačiau“ ir tiki, kad jis atras savo klausytojus, rašoma pranešime žiniasklaidai.


„Ši daina gimė vieną naktį studijoje, kai jaučiausi išsunktas tiek emociškai, tiek fiziškai. Tąkart prisiminiau visą gyvenimą su savo drauge Vaiva ir staiga melodijos bei žodžiai tiesiog pradėjo sproginėti galvoje. Kurdamas aš visada labiau orientuojuosi į emociją, o ne į konkrečią temą. Tiesiog pasiduodu įkvėpimo srovei ir žiūriu, kur ji mane nuneš. Taip nutiko ir su šiuo kūriniu – tam tikri įvykiai sukėlė emocijas ir pagal tai aš sukūriau naują dainą“, – pasakoja RPTLE.

Pasak dainos autoriaus, ši daina jam yra labai asmeniška. Ji palieka saldžiai kartų skonį, nes pasakoja apie du kartu gyvenimą kuriančius žmones, kurie mokosi priprasti bei suprasti vienas kitą. Per tą laiką nutinka labai nemažai konfliktų, kol jie pagaliau „apsišlifuoja“ vienas su kitu.


„Prieš porą metų net nebūčiau pagalvojęs viešai kalbėti tokiomis temomis, bet manau, kad dabar esu pasiruošęs savo muzikoje kalbėti apie bet ką“, – drąsiai sako atlikėjas.

Pasak jo, premjera „Nemačiau“, kaip ir visi kiti jo kūriniai, turi savitą braižą. Tačiau jį suformuoti pavyko tik nuolat kuriant ir daug mokantis. RPTLE prisipažįsta, kad nors muzikos kūryba užsiima ganėtinai ilgai, šie metai buvo pirmieji, kai jo muziką išgirdo daugiau nei tūkstantis žmonių.


„Tas jausmas, kai koncertų metu tavo dainas dainuoja žmonės ir žino jas mintinai, yra siurrealus. Iki tol mano kūrinius dažniausiai girdėdavo tik patys artimiausi draugai. Dabar pirmieji mano muziką išgirsta draugė Vaiva, komanda ir draugai, ir tik tada ji pristatoma viešai,“, – sako jaunosios kartos atlikėjas.

Jis prisipažįsta, kad visi jo pabaigti kūriniai dažniausiai skamba visiškai kitaip nei jų pirminės versijos. Anot jo, taip yra todėl, kad nuo pirminio paruošimo iki pabaigtos versijos būna didžiulis laiko tarpas. Tačiau jis neįžvelgia problemos net ir tada, jei reikia pakeisti visą instrumentuotę vieną dieną prieš dainos išleidimą. Su daina „Nemačiau“ šįkart to nereikėjo, tačiau pati daina susiformavo per beveik pusę metų.


Artimiausiu metu RPTLE neketina sumažinti ritmo: jis intensyviai dirba įrašų studijoje, nuolat koncertuoja įvairiuose Lietuvos miestuose. Jau kitais metais vasario 7 d. jis lips ant renginio „Nenoninės naktys” scenos, o balandžio 30 d. žada įmagnetinti ir jaunimo festivalį „Vibelift”.

3 peržiūros
bottom of page